S 1000 RR | BMW Motorrad - BMW motorfietsen - Make life a ride | Motor Venray
Wij zijn gesloten
terug naar overzicht
De superbike van superlatieven

S 1000 RR

Altijd snel en op de grens rijden, op zoek naar de ideale lijn? Daarvoor heb je nu  152 kW (207 pk) onder je. Een ontembare kracht stuwt jouw RR helemaal naar de limiet - met een maximaal koppel van 113 Nm bij 11.000 t/min en een koppelkromme van ten minste 100 Nm over een toerengebied van 5.500 tot 14.500 t/min.  Tien jaar nadat de eerste generatie van de RR de motorwereld versteld deed staan, presenteren we wederom een nieuwe maatstaf. Daarbij hebben we vrijwel elk onderdeel van de RR opnieuw geconstrueerd - van voor tot achter. Het resultaat: minder gewicht en merkbaar betere prestaties. Ben je voorbereid op de pole position en de overwinning? De RR wacht op jou.

S 1000 RR
S 1000 RR
S 1000 RR
S 1000 RR

Vier cilinders en ongeëvenaard vermogen.

De volledig nieuw ontwikkelde 4-cilinder lijnmotor is de krachtbron van de nieuwe RR. Niet alleen het topvermogen is verhoogd tot 152 kW (207 pk) bij 13.500 t/min, maar ook de koppelkromme is geoptimaliseerd. En dat allemaal dankzij de nieuwe BMW ShiftCam-technologie, die via de schakelnokkenas de openingstijd en de lichthoogte van de kleppen zo kiest dat je al in het laagste en middelste toerengebied duidelijk het hogere koppel en toegenomen vermogen merkt.

Daarnaast zijn ook vele andere onderdelen aangepast om het gewicht, de inbouwruimte en het ontwerp nog meer te optimaliseren. Dit is bijvoorbeeld het geval met de nieuwe distributie, de holle titanium inlaatkleppen en een verbeterde en zichzelf versterkende anti-hop koppeling met meerdere platen (-20N). Het motorblok is 4 kg lichter en smaller gemaakt, wat zowel voor de handling als vanuit ergonomisch oogpunt een verbetering is. Dat zul je meteen merken zodra je erop gaat zitten om hem uit te proberen.

Kies de BMW motor die bij jou past

Met de FS Productwijzer

<>